Конкурс за рисунка и фотография на тема „Чистачите в природата и при хората”

Регионална библиотека „Хр. Смирненски в партньорство с АРСР, ОУ „Р. Смирненски” и НЧ „Н.Й.Вапцаров” организира конкурс за рисунка и фотография на тема  „Чистачите в природата и при хората”.

 По проект „Кой чисти в природата” ,  с финансовата  подкрепата на Фондация Глобални библиотеки България в рамките на конкурс Библиотеката – активен участник в обществения живот в изпълнение на договор РД11-00-115/24.06. 2016 г. с Министерство на културата.

 

Условия на конкурса:

Всеки участник може да изпраща до 5 от своите творби на адрес: РБ „Хр. Смирненски”, пл. „Свобода” 19 и на e-mail: biblioteka_haskovodo@abv.bg, за конкурса „Чистачите в природата и при хората”.

 

Краен срок за подаване на творбите: 22.03.2017 г.

 

Рисунките да бъдат в размер до 297/420 см (А3 формат), а фотографиите във два варианта: в електронен -jpg формат и в книжен – разпечатани на фотографска или на по-плътен лист хартия.

Със всички творби, рисунки и фотографии, ще бъде организирана изложба, заедно с книги на екологична тема от фонда на библиотеката.

Изложбата ще бъде открита на 31 март 2017 г., в навечерието на Международния ден на птиците. Ще бъдат раздадени награди за победителите и поощрения за всички участници.

 

Дигиталният вариант на всички творби ще бъдат публикувани във Фейсбук  на страницата на проекта „Кой чисти в природата?” и ще може да се гласува за тях. Творбата събрала най- много харесвания ще бъде наградена.